O NEVERE

19.06.2015 13:57

"Nemôžeš klamať a podvádzať ostatných bez toho, aby si klamal a podvádzal sám seba". 

(G. B. Hinckley)

 Existujú 4 formy nevery:

  1. Emocionálna (bez citovej väzby )- myšlienky a predstavy o romantickom živote s iným partnerom
  2. Vizuálna/Pornografia -(fyzická bez citovej väzby) - ničí "chuťové bunky" na lásku a spôsobuje pocity samoty
  3. Romantická aféra - (emotionálna s citovou väzbou) 
  4. Sexuálna aféra  (fyzická, buď s citovou väzbou alebo bez nej)

 

Čo spôsobuje aféry?

Tu ide viac o stav jednotlivca, než o stav manželstva. Dôsledkom je často osobný postoj alebo zmena charakteru/povahy človeka. Ako i v iných oblastiach, i tu je dôležité začínať od seba, mať sebaovládanie, a stanoviť si hranice. Nevere môžeme predchádzať i tým, že zmeníme spôsob, ako myslíme a chováme sa. 


Vzťah je ako záhrada, o ktorú sa treba pravidelne starať

Problémom sa často stáva i to, že manželia sa stanú v manželstve príliš pohodlní na to, aby na ňom pracovali. Je dôležité, aby i naďalej spolu chodili na rande (aspoň raz do týždňa) a starali sa o svoju vyzáž, aby boli tak jeden pre druhého i naďalej príťažliví. Samozrejme, že dobrý výzor nestačí. Do vzťahu treba investovať čas a energiu. 

 

Prevencia manželskej nevery 

  

Tak ako to býva s chorobami, je jednoduchšie nevere predchádzať ako sa pokúšať napraviť jej následky. Keď si stanovíme hranice, neprekročíme ich ani keď sa na scéne objaví "atraktívnejšia alternatíva".

  Formula úspechu Thumbs up

1. Váš vzťah musí byť postavený na pevnom priateľstve. Priatelia sa spolu smejú, delia, a robia vecí, ktoré ich oboch zaujímajú. Neprestávajte byť kamarátmi iba preto, že ste partnermi.

2. Váš vzťah musí napĺňať potreby oboch. Zistite, aké má váš partner potreby, aby ste ich pomohli naplniť. Zistite, aké máte potreby vy a vyjadrite ich. Ak sa vaše vzájomné potreby nenapĺňajú, komunikujte spolu a dohodnite sa. Nedovoľte, aby sa medzi vami vytvorilo vzájomné opovrhovanie.      

    

 

Ak máte záujem dozvedieť sa o tejto téme viac, alebo chcete moje články komentovať, kontaktujte ma prosím na môj e-mail, ktorý nájdete pod kontaktnými informáciami na tejto webovej stránke.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Referencie:

 https://simastefana.blogspot.sk/

 https://drphil.com/articles/article/335/